ΞΙΦΙΑΣ ΜΕ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

600 γρ. ξιφία κομμένο σε τέσσερα φιλέτα
60 ml. ελαιόλαδο
15 ml. ξύδι
10 γρ. φύλλα φρέσκου φασκόμηλου
ξύσμα από δυο λεμόνια
αλάτι
φρεσκοκομμένο πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και τηγανίζουμε τον ξιφία για 1 έως 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
Τραβάμε το ξιφία από το τηγάνι τον τοποθετούμε σε πιατέλα και αλατίζουμε.
Στο ίδιο τηγάνι και στο ίδιο λάδι δυναμώνοντας την φωτιά σοτάρουμε για 1-2 λεπτά το φασκόμηλο και το ξύσμα από το λεμόνι , τραβάμε από την φωτιά «σβήνουμε» με το ξύδι και περιχύνουμε αμέσως τον ξιφία. Σερβίρουμε τον ξιφία με φρεσκοκομμένο πιπέρι

ΞΙΦΙΑΣ ΜΕ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ
Κύριο Συστατικό : Ξιφίας
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Μάριος Γλύκας


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV