ΚΕΜΠΑΜΠ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ TIKKA

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

450 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα
10 γρ. τριμμένο κορίανδρο
10 γρ. τριμμένο κύμινο
1/2 μικρό κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και χοντροκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ξεφλουδισμένη
φρέσκια ρίζα τζίντζερ 2,5εκ., ξεφλουδισμένη και κομμένη σε φέτες
30 ml. χυμό λεμόνι
10 γρ. πάπρικα
5 γρ. τσίλι σε σκόνη, προαιρετικά
5 γρ. αλάτι
λίγα κλωναράκια φρέσκο κορίανδρο
50 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
βρασμένο ρύζι και πράσινη σαλάτα για το σερβίρισμα, προαιρετικά
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Κόψτε το κοτόπουλο σε κύβους 2.5 εκ. και βάλτε το σε ένα ρηχό πιάτο.
Βάλτε τον τριμμένο κορίανδρο, το κύμινο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ, τον χυμό λεμόνι, την πάπρικα, τη σκόνη τσίλι, αλάτι και το φρέσκο κορίανδρο στο Μύλο Αλέσεως.
Αναμίξτε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίξτε τα στο κοτόπουλο με το γιαούρτι και ανακατέψτε καλά ώστε το κοτόπουλο να καλυφθεί καλά με τη μαρινάδα.
Σκεπάστε και βάλτε τα στο ψυγείο για 1-2 ώρες ή όλη τη νύχτα, εάν σας το επιτρέπει ο χρόνος.
Περάστε το κοτόπουλο σε 4 ξύλινα ή μεταλλικά καλαμάκια.
Εάν χρησιμοποιείτε ξύλινα καλαμάκια, μουλιάστε τα πρώτα σε νερό για να μην καούν.
Βάλτε τα σε προθερμασμένο γκριλ και ψήστε τα για 8-10 λεπτά, γυρίζοντάς τα ανά διαστήματα. Σερβίρετε μια ανάμικτη πράσινη σαλάτα και ρύζι, αν θέλετε.

ΚΕΜΠΑΜΠ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ TIKKA
Κύριο Συστατικό : Κοτόπουλο
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά & 2 ώρες μαρινάρισμα
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Cooking Chef , φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Βιβλίο Συνταγών Cooking Chef
Μερίδες : 4
Πηγή : NEWLINE


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV