ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΣΤΟ ΛΑΔΟΛΕΜΟΝΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

2 κοτόπουλα
3 σκελίδες σκόρδο
80 ml. ελαιόλαδο
2 λεμόνια
αλάτι και πιπέρι
ρίγανη
κάρδαμο
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Ανοίγετε τα κοτόπουλα στη μέση χωρίς να τα χωρίσετε.
Μέσα σε μια μεγάλη πιατέλα βάζετε το λάδι, το λεμόνι, το λιωμένο σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, τα χτυπάτε και τοποθετείτε μέσα τα κοτόπουλα ανοιγμένα. Τα αφήνετε σ’αυτή τη μαρινάδα 2-3 ώρες γυρίζοντάς τα καλά και από τις δύο πλευρές για να «ποτίσουν» καλά. Βγάζετε τα κοτόπουλα από τη μαρινάδα, τα τοποθετείτε σε ταψάκι ή σε αλουμινόχαρτο και τα βάζετε σε γκριλ-στην πιο μεγάλη θερμοκρασία-να ψηθούν για 15’.
Μετά τα γυρίζετε από την άλλη πλευρά τα ραντίζετε με το λάδι που έχει μείνει και τα ψήνετε άλλα 15’.
Τα τοποθετείτε σε πιατέλα που έχετε στρώσει με κάρδαμο και τα σερβίρετε αμέσως ζεστά.

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΣΤΟ ΛΑΔΟΛΕΜΟΝΟ
Κύριο Συστατικό : Κοτόπουλο
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 8
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV