ΡΥΖΙ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1/2 κιλό ρύζι
1/2 κιλό καραβίδες
250 γρ. γαρίδες
1/2 κιλό γυαλιστερές
250 γρ. μύδια
50 γρ. ζαμπόν κομμένο σε κύβους
1/4 κούπας λάδι
2 κρεμμύδια
2 κόκκινες πιπεριές
100 γρ. αρακά
1 κλωνάρι μαϊντανού
1 πρέζα σαφράν
κόκκινο πιπέρι
αλάτι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Βράζετε μερικές λωρίδες πιπεριάς και λίγο αρακά, τα βγάζετε και τα φυλάτε για το τελικό γαρνίρισμα.
Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και το μαϊντανό, κόβετε σε μικρά κομμάτια τις υπόλοιπες πιπεριές.
Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και ρίχνετε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το μαϊντανό, το κόκκινο πιπέρι, το σαφράν και τους κύβους του ζαμπόν. Όταν σοταριστούν, δοκιμάζετε και αλατίζετε.
Δε ρίχνετε αλάτι από την αρχή, γιατί μπορεί να είναι ήδη αλμυρό, από το ζαμπόν. Προσθέτετε τις γυαλιστερές και τα μύδια, που προηγουμένως έχετε ξύσει. Μόλις ανοίξουν τα όστρακά τους, ρίχνετε τις καραβίδες και τις γαρίδες.
Προσθέτετε ένα λίτρο νερό (χρησιμοποιείτε πάντα διπλή ποσότητα νερού από ρύζι) και τα αφήνετε να βράσουν σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά περίπου.
Ρίχνετε το ρύζι με το χέρι σας, σκορπίζοντάς το, και το αφήνετε να βράσει για 15 λεπτά περίπου, χωρίς να το ανακατέψετε.
Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και το αφήνετε να σταθεί μερικά λεπτά.

ΡΥΖΙ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ
Κύριο Συστατικό : Ρύζι , Θαλασσινά
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 25 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV