Για τις φακές 1 δάφνη 1 μέτριο κρεμμύδι 2 σκελίδες σκόρδο Αλάτι ½ φλιτζάνι του τσαγιού κόκκινες φακές ½ φλιτζάνι του τσαγιού φακές Για το ζύμωμα 1 κουταλιά της σούπας μαντζουράνα ξερή ή δυόσμος 2 κουταλιές της σούπας φύλλα χοντροκομμένο βασιλικό ή μαϊντανό ψιλοκομμένο με τα τρυφερά κοτσάνια του 1 μικρό κρεμμύδι καθαρισμένο και πολύ ψιλοκομμένο 1 μεγάλο καρότο ή 2 μικρά καθαρισμένο τριμμένο στο λεπτό τμήμα του τρίφτη 150 γρ. φρυγανιά τριμμένη 100 γρ. τριμμένη γραβιέρα ή κασέρι Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι Για το τηγάνισμα Λάδι για βαθύ τηγάνισμα κατά προτιμήσει ελαιόλαδο Χοντρό καλαμποκάλευρο τύπου πολέντα Για την σάλτσα 300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι αγελαδινό 15 ml. χυμό λεμόνι 15 ml. χυμό πορτοκάλι ή μανταρίνι Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι |
||||||
|
||||||