ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΡΑΣΑΤΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 κοτόπουλο
250 γρ. μανιτάρια
500 γρ. βλαστοί αγκινάρας
3 μικρά κρεμμύδια ξερά
500 γρ. πατάτες
150 ml. κόκκινο κρασί
500 ml νερό
50 ml. ελαιόλαδο
μαϊντανός
αλάτι
πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Πλένετε καλά το κοτόπουλο. Το κόβετε σε μερίδες και το αλατοπιπερώνετε.
Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια. Καθαρίζετε και κόβετε στα τέσσερα τα μανιτάρια και τις αγκινάρες.
Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε ροδέλες πάχους 1 εκ.
Σε μια κατσαρόλα με λάδι, τσιγαρίζετε από όλες τις μεριές τις μερίδες κοτόπουλο για 5 λεπτά.
Προσθέτετε το κρεμμύδι και όταν αρχίσει να μαραίνεται, περιχύνετε με το κόκκινο κρασί και το χλιαρό νερό. Χαμηλώνετε τη φωτιά μέχρι το φαγητό να τραβήξει το ζουμί του.
Προσθέτετε τις πατάτες, τις αγκινάρες και τα μανιτάρια, ρίχνετε 2 ποτήρια νερό, προσθέτετε αλάτι εάν χρειάζεται και αφήνετε σε χαμηλή φωτιά για 25 λεπτά.

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΡΑΣΑΤΟ
Κύριο Συστατικό : Κοτόπουλο
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV