ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας από ελιά
1 κρεμμύδι
600 γρ. πατάτες
1 κεφάλι σκόρδου
1 φύλλο δάφνης
θυμάρι
πιπέρι και αλάτι
50 ml. λευκό ξηρό κρασί
100 ml. λάδι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Κόβετε το μοσχάρι σε λωρίδες πάχους 3 εκ.
Ξεφλουδίζετε και κόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε φετούλες.
Σε μια πήλινη κατσαρόλα βάζετε τα κομμάτια του κρέατος, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Στη συνέχεια περιχύνετε με 100 ml. λάδι, το κρασί και 1/4 κούπας νερό. Προσθέτετε τα αρωματικά βότανα και αλατοπιπερώνετε.
Σκεπάζετε την κατσαρόλα και την αφήνετε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για μιάμιση ώρα περίπου.
Ξεφλουδίζετε και κόβετε τις πατάτες σε λωρίδες.
Τις τηγανίζετε σε μπόλικο λάδι.
Όταν μαλακώσει το κρέας προσθέτετε τις τηγανητές πατάτες καλά στραγγισμένες ανακατεύετε λίγο και το σερβίρετε ζεστό στην ίδια κατσαρόλα.

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΟ
Κύριο Συστατικό : Μοσχάρι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα & 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV