ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΜΕ ΤΡΑΓΑΝΟ ΜΠΕΙΚΟΝ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 καρότο
1 κρεμμύδι
3 κλωναράκια σέλινο ή σέλερι
30 ml. ελαιόλαδο
50 γρ. βούτυρο
250 γρ. πλιγούρι
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
200 ml λευκό ξηρό κρασί
750 ml ζωμό κοτόπουλου
1 ματσάκι φρέσκο θυμάρι
150 ml. κρέμα γάλακτος
100 γρ. μπέικον
50 γρ. παρμεζάνα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κυβάκια το καρότο και το κρεμμύδι. Κόβουμε τις σκληρές άκρες από το σέλινο, το πλένουμε και κόβουμε τα κλωνάρια σε κομμάτια.
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και 20 γρ. βούτυρο και σοτάρουμε τα λαχανικά. Προσθέτουμε το πλιγούρι, αλατίζουμε και σοτάρουμε για 2’ ακόμη ώσπου να γίνει διαφανές.
Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να σιγοβράσει. Προσθέτουμε σιγά σιγά τον ζωμό και σιγοβράζουμε το πλιγούρι σκεπασμένα σε χαμηλή φωτιά για 40’, ανακατεύοντας που και που.
Πλένουμε το θυμάρι, το στεγνώνουμε και το δένουμε σε ματσάκι. Το βουτάμε στην κρέμα γάλακτος και τη ζεσταίνουμε ώσπου να πάρει μια βράση, την κατεβάζουμε από την φωτιά και την αφήνουμε να τραβήξει.
Κόβουμε στη μέση κατά μήκος τις φέτες του μπέικον και τις τσιγαρίζουμε σε ένα τηγάνι ώσπου να γίνουν τραγανές. Τις αφήνουμε να στραγγίξουν πάνω σε χαρτί κουζίνας.
Τρίβουμε την παρμεζάνα και την ανακατεύουμε με το πλιγούρι, μαζί με το υπόλοιπο βούτυρο.
Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
Βγάζουμε το θυμάρι από την κρέμα, τη βάζουμε να πάρει άλλη μια βράση, αλατοπιπερώνουμε και έπειτα τη χτυπάμε με το μίξερ να αφρατέψει.
Μοιράζουμε το πλιγούρι σε μπολάκια και το περιχύνουμε με την κρέμα. Σερβίρουμε με το μπέικον.

ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΜΕ ΤΡΑΓΑΝΟ ΜΠΕΙΚΟΝ
Κύριο Συστατικό : Πλιγούρι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 45 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV