ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΠΡΙΜΑΒΕΡΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 κόκκινη και 1 κίτρινη πιπεριά
150 γρ. καρότα
300 γρ. μπρόκολο
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ματσάκι βασιλικό
10 φύλλα οξαλίδας
10 φρέσκα κρεμμυδάκια
250 γρ. σπαγγέτι
120 ml. ελαιόλαδο
50 ml. χυμό λεμονιού
αλάτι
πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Κόβουμε τις πιπεριές στα τέσσερα, βγάζουμε τους σπόρους, τις πλένουμε, τις στεγνώνουμε και τις βάζουμε στο προθερμασμένο γκριλ, με την εξωτερική πλευρά προς τα πάνω για να ψηθούν, μέχρι η φλούδα τους να μαυρίσει και να κάνει φουσκάλες.
Τις αφήνουμε σ'ένα μπολ σκεπασμένες με βρεγμένο πανί για 10 λεπτά να κρυώσουν ελαφρώς. Τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.
Κόβουμε τα καρότα σε πολύ λεπτές φέτες. Μοιράζουμε το μπρόκολο σε πολύ μικρά μπουκετάκια. Μαδάμε το πλυμένο και στραγγισμένο μαϊντανό και βασιλικό. Χονδροκόβουμε τα μυρωδικά και την οξαλίδα. Κόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτές φέτες.
Βράζουμε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό. Τέσσερα λεπτά προτού τελειώσει το βράσιμο, προσθέτουμε τα καρότα και το μπρόκολο. Τα σουρώνουμε και σ'ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά με το λάδι, το χυμό λεμονιού, την πιπεριά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά.
Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε την μακαρονάδα ζεστή ή κρύα, όπως μας αρέσει.

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΠΡΙΜΑΒΕΡΑ
Κύριο Συστατικό : Πιπεριές
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος , κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV