ΑΡΑΚΑΣ ΚΑΙ ΡΥΖΙ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

2 κρεμμύδια
50 ml. λάδι
20 γρ. βούτυρο
150 γρ. ρύζι Αρμπόριο
50 ml. ξηρό σέρι
200 γρ. αρακά
4 λεπτές φέτες τυλιγμένο ζαμπόν,κομμένο σε λεπτές λωρίδες
500 ml. ζεστό ζωμό κότας
αλάτι και πιπέρι
50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
30 γρ. έξτρα βούτυρο
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Σωτάρετε τα κρεμμύδια σε λάδι και βούτυρο μέχρι να ξανθύνουν.
Προσθέτετε το ρύζι και τα ανακατεύετε καλά. Τα σοτάρετε μέχρι να γίνει το ρύζι διαφανές.
Προσθέτετε το σέρι, τον αρακά, το ζαμπόν, 300 ml. ζεστό ζωμό, αλάτι και πιπέρι. Αφού πάρουν μια βράση, τα σκεπάζετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 10’. Προσθέτετε τον υπόλοιπο ζεστό ζωμό και τα βράζετε σκεπασμένα άλλα 10’ μέχρι το ρύζι να στεγνώσει και να μαλακώσει.
Ρίχνετε και άλλο αλάτι αν χρειαστεί, ανακατεύετε την παρμεζάνα και το βούτυρο και τα σερβίρετε αμέσως.

ΑΡΑΚΑΣ ΚΑΙ ΡΥΖΙ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ
Κύριο Συστατικό : Αρακάς
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV