ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΡΑΒΙΟΛΙΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Για τα ραβιόλια:
400 γρ. αλεύρι
20 γρ. πιπερόριζα
2 σκελίδες σκόρδο
1 πράσο
350 γρ. άπαχος χοιρινός κιμάς
15 ml. κρασί ρυζιού Σαοξίνγκ, ή ξηρό σέρυ
30 ml. σάλτσα σόγιας
30 ml. σκούρο ξίδι ρυζιού
15 ml. σουσαμέλαιο
αλάτι
αλεύρι για την επιφάνεια εργασίας
Για τη σάλτσα:
15 ml. σάλτσα σόγιας
15 ml. ξίδι ρυζιού
30 ml. σουσαμέλαιο
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Αναμειγνύουμε το αλεύρι με 200 ml. χλιαρό νερό, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη. Την πλάθουμε σε μπάλα και την αφήνουμε τυλιγμένη σε μια νωπή πετσέτα για 30 λεπτά.
Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε την πιπερόριζα και το σκόρδο. Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε το πράσο. Αναμειγνύουμε την πιπερόριζα, το σκόρδο και το πράσο με τον κιμά, και προσθέτουμε το κρασί ρυζιού, τη σάλτσα σόγιας, το σκούρο ξίδι ρυζιού, το σουσαμέλαιο και λίγο αλάτι. Χωρίζουμε τη ζύμη σε τέσσερα ίσα κομμάτια και με το καθένα σχηματίζουμε ένα ρολό πάχους 2 εκ.
Κόβουμε τα ρολά σε κομμάτια μήκους 2 εκ. και πλάθουμε το καθένα σε μπάλα. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε κάθε μπάλα σε δίσκο. Μοιράζουμε το μείγμα του κιμά στους δίσκους της ζύμης, τους κλείνουμε και πιέζουμε καλά τις άκρες τους. Βράζουμε τα ραβιόλια σε μπόλικο νερό για περίπου 4 λεπτά.
Το νερό δεν πρέπει να κοχλάζει, για να μην ανοίξουν τα ραβιόλια.
Αναμειγνύουμε με τα υλικά της σάλτσας. Σερβίρουμε τα ραβιόλια με τη σάλτσα.

ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΡΑΒΙΟΛΙΑ
Κύριο Συστατικό : Χοιρινός κιμάς
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Κίνα
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV