ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΞΕΡΑ ΦΡΟΥΤΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 κοτόπουλο 3000 - 3.500 γρ.
50 γρ. βούτυρο
αλάτι
λάδι
Για τη γέμιση
1 κονσέρβα τρούφα μανιτάρι
2 αυγά
300 γρ. χοιρινός κιμάς
1 μέτριο μήλο γκόλντεν
35 γρ. ζαμπόν
25 γρ. κουκουνάρια
12 ξερά ροδάκινα
12 ξερά δαμάσκηνα
25 γρ. σταφίδες
1 συκώτι κοτόπουλου
100 ml. μπράντι
Για τη σάλτσα
1 κρεμμύδι
1 μέτριο καρότο
250 ml. λευκό ξηρό κρασί
250 ml. ζωμός κοτόπουλου
1/2 ξύλο κανέλας
1 δεματάκι βοτάνων (δάφνη,θυμάρι,μαϊντανός)
αλάτι και πιπέρι
λάδι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Πλένετε και τσιγαρίζετε καλά το κοτόπουλο, ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και το αφήνετε στην άκρη.
Αφαιρείτε τα κουκούτσια από τα δαμάσκηνα και τις σταφίδες, τα κόβετε σε κομμάτια, κόβετε τα ξερά ροδάκινα, ξεφλουδίζετε το μήλο και το κόβετε σε λωρίδες. Τα βάζετε όλα μαζί σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τον χοιρινό κιμά, την ψιλοκομμένη τρούφα, το ζαμπόν σε κομμάτια και το ψιλοκομμένο συκώτι του κοτόπουλου.
Χτυπάτε τα αυγά και τα προσθέτετε. Ύστερα ρίχνετε τα κουκουνάρια και το μπράντι.
Ανακατεύετε καλά με μια ξύλινη σπάτουλα. Αλατοπιπερώνετε.
Γεμίζετε το κοτόπουλο με αυτό το μείγμα. Ράβετε με κλωστή και βελόνα τα ανοίγματα του κοτόπουλου.
Το βάζετε σε μια γάστρα, το καρυκεύετε ομοιόμορφα και σκορπίζετε γύρω από το κοτόπουλο το κρεμμύδι, το καρότο, το δεματάκι βοτάνων και την κανέλα.
Αλείφετε το κοτόπουλο με λάδι και βούτυρο. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 210°C και το αφήνετε να ψηθεί για 1 ώρα. Αλείφετε με το λευκό κρασί και το ζωμό κοτόπουλου. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου και αφήνετε να ψηθεί για 30’ ακόμη, αλείφοντάς το συχνά με το ζουμί του. Σερβίρετε το κοτόπουλο ζεστό στην ίδια κατσαρόλα.

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΞΕΡΑ ΦΡΟΥΤΑ
Κύριο Συστατικό : Κοτόπουλο
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα & 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV