ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

περίπου 250 γρ. καθαρισμένη καβουρόψυχα
45 ml. ελαιόλαδο
1 μικρή χούφτα φρέσκο πλατύφυλλο μαϊντανό, χοντροκομμένο, και λίγο ακόμη για γαρνίρισμα
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
350 γρ. ώριμα ντοματάκια, ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
100 ml. ξηρό λευκό κρασί
350 γρ. φρέσκα ή ξηρά λιγκουίνι
αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Βάζετε την καβουρόψιχα σε ένα γουδί και την χτυπάτε με γουδοχέρι μέχρι να γίνει πολτός. Αν δεν έχετε γουδί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα βαρύ μπολ και το κάτω μέρος του πλάστη.
Αφήνετε την καβουρόψιχα στην άκρη. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε 30 ml. ελαιόλαδο. Προσθέτετε τον μαϊντανό και το σκόρδο, μαζί με ανάλογο αλάτι και πιπέρι, και τα σοτάρετε για μερικά λεπτά μέχρι το σκόρδο να αρχίσει να ροδίζει.
Προσθέτετε τις ντομάτες, τη χτυπημένη καβουρόψιχα και το κρασί. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Εν τω μεταξύ, βράζετε τα ζυμαρικά, τα σουρώνετε και κρατάτε λίγο από το νερό όπου τα βράσατε. Ξαναρίχνετε τα ζυμαρικά στην καθαρή κατσαρόλα, προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύετε γρήγορα σε μέτρια φωτιά, μέχρι το ελαιόλαδο να καλύψει τα ζυμαρικά.
Προσθέτετε το μείγμα της ντομάτας και του καβουριού στα ζυμαρικά και ανακατεύετε ξανά, προσθέτοντας λίγο από το νερό όπου έβρασαν τα ζυμαρικά, αν χρειάζεται.
Δοκιμάζετε και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό, σε ζεστά μπολ, πασπαλίζοντας με τον μαϊντανό.

ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΙ
Κύριο Συστατικό : Καβούρι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV