ΜΠΟΥΤΙ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

2 μπούτια γαλοπούλας 750 γρ.
αλάτι και πιπέρι
θυμάρι
πάπρικα
30 ml. λάδι
1/2 κιλό ζωμό κρέατος σε κύβους
500 γρ.αρακά
4 καρότα
1 μικρό κουνουπίδι
30 γρ. βούτυρο
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Ετοιμάζετε το κρέας. Το καθαρίζετε, το πλένετε, ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και πάπρικα.
Μέσα σε τηγάνι ή κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και το αφήνετε να κάψει. Ρίχνετε τα κομμάτια του κρέατος και τα αφήνετε να πάρουν χρώμα. Ρίχνετε το ζωμό του κρέατος και τα αφήνετε να βράσουν τουλάχιστον 1 ώρα.
Καθαρίζετε τα καρότα και τα κόβετε σε κομματάκια. Καθαρίζετε το κουνουπίδι, το πλένετε και κόβετε τον ανθό σε μικρά μπουκετάκια. Καθαρίζετε και πλένετε επίσης τον αρακά αν είναι φρέσκος. Βράζετε τα λαχανικά μέσα σε κατσαρόλα για 20’ περίπου.
Μετά τα βγάζετε, τα στραγγίζετε και τα σοτάρετε με βούτυρο. Βάζετε τα σοταρισμένα λαχανικά στην κατσαρόλα με το κρέας και τα αφήνετε να βράσουν για 15’ περίπου μέχρι να μείνει μια πηχτή σάλτσα.

ΜΠΟΥΤΙ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Κύριο Συστατικό : Μπούτι γαλοπούλας
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 25 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 2 Ώρες
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV