ΒΑΚΑΛΑΟΣ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΠΟ ΤΣΟΡΙΘΟ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΡΥΖΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

500 γρ. βακαλάο
400 γρ. βιολογικό ρύζι
100 γρ. τσορίθο (λουκάνικο) ψιλοκομμένο
30 γρ. ψίχα ψωμιού
4 κλωναράκια θυμάρι
50 γρ. πεκορίνο ή παρμεζάνα
600 ml. ζωμό ψαριού
50 ml. βούτυρο κλαριφιέ
1 σκ. σκόρδου
50 γρ. γιαούρτι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Πλένουμε το ψάρι, αφαιρούμε το δέρμα, το αλατοπιπερώνουμε, τυλίγουμε σφιχτά σε μεμβράνη και μαγειρεύουμε σε βραστό νερό για 4 λεπτά. Αμέσως το παγώνουμε και το χωρίζουμε σε 4 κυλίνδρους των 125 γρ.
Ανακατεύουμε το λουκάνικο, την ψίχα ψωμιού, το θυμάρι και το πεκορίνο. Αλείφουμε τα ψάρια με γιαούρτι στην μία πλευρά και τα πατάμε δυνατά μέσα στην πανάδα.
Τα ραντίζουμε με λίγο βούτυρο και λίγο πριν τα σερβίρουμε και τα τελειώνουμε στο γκριλ του φούρνου στους 250οC για 7-8 λεπτά.
Σοτάρουμε ελαφρώς το ρύζι με το σκόρδο. Προσθέτουμε το ζωμό, δίνουμε μία βράση και χαμηλώνουμε. Μαγειρεύουμε για 20 λεπτά συνολικά.
Ανακατεύουμε με 2-3 κουταλιές βρασμένο ρύζι. Αλατοπιπερώνουμε το δέρμα του ψαριού και το ψήνουμε σε φούρνο για 10 λεπτά, στους 180ο C. Το κόβουμε με ψαλίδι σε όποιο σχήμα μας αρέσει. Σερβίρουμε με μαγιονέζα.
Για να κάνουμε το σπιράλ, τυλίγουμε ένα βρασμένο μαύρο ταλιολίνι, σε βουτυρωμένο πλάστη ή άλλο ραβδί, αλατίζουμε, πουδράρουμε με κόκκινο πιπέρι και στεγνώνουμε στους 65°C για 4 ώρες.

ΒΑΚΑΛΑΟΣ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΠΟ ΤΣΟΡΙΘΟ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΡΥΖΙ
Κύριο Συστατικό : Βακαλάος
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 4 Ώρες
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : NEWLINE


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV