ΠΕΣΤΡΟΦΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

4 πέστροφες, καθαρισμένες
2 κουταλιές σούπας λάδι
65 γρ. βούτυρο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια και κομμένα
350 γρ. μανιτάρια
1 κουταλιά σούπας χυμός λεμονιού
1 κουταλιά σούπας κομμένος μαϊντανός
25 γρ. ψίχουλα
φέτες λεμόνι για το γαρνίρισμα
αλεύρι
αλάτι και πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Αλευρώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τις πέστροφες. Ζεσταίνουμε το λάδι και 25 γρ. από το βούτυρο, σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίζουμε τις πέστροφες για 6 λεπτά την κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
Στο μεταξύ, λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια. Ρίχνουμε μέσα και τον χυμό λεμονιού, τον μαϊντανό και λίγο αλάτι.
Βάζουμε σε πιατέλα τις πέστροφες με τα μανιτάρια και τις διατηρούμε ζεστές.
Τηγανίζουμε τα ψίχουλα στο λάδι που έμεινε από το τηγάνισμα των ψαριών μέχρι να γίνουν τραγανιστά. Απλώστε τα πάνω στα ψάρια και γαρνίρετε με φέτες λεμόνι.

ΠΕΣΤΡΟΦΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
Κύριο Συστατικό : Πέστροφες
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV