ΧΟΙΡΙΝΑ STEAK ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΗΛΩΝ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

600 γρ. αγαρικά δασόβια ή πεδινά
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 μήλο
40 γρ. βούτυρο
50 ml. Calvados
αλάτι και πιπέρι
4 φέτες από χοιρινό καρέ (από 200γρ.)
15 γρ. βούτυρο κλαριφιέ
γουόρτσεστερσάιρ σος
50 ml. κρέμα γάλακτος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Καθαρίζουμε και βουρτσίζουμε τα μανιτάρια. Περιστρέφουμε τα πόδια για να ξεκολλήσουν από το καπέλο και τα κόβουμε σε φέτες. Τα καπέλα τα κόβουμε ανάλογα με το μέγεθος τους σε τέταρτα ή όγδοα.
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε κύβους. Καθαρίζουμε και το μήλο και το περνάμε από τον χοντρό τρίφτη.
Βάζουμε το βούτυρο στο τηγάνι να αφρίσει και σοτάρουμε μέσα ελαφρά τα κρεμμύδια ανακατεύοντας καλά. Προσθέτουμε εναλλάξ τα μήλα και τα μανιτάρια και τα τσιγαρίζουμε κι αυτά, σβήνουμε με το calvados και καρυκεύουμε με αλατοπίπερο.
Τα αφήνουμε σκεπασμένα να σιγοβράσουν περίπου 8 λεπτά. Στο μεταξύ σοτάρουμε τα στέικς σε βούτυρο κλαριφιέ για περίπου 5’. Έπειτα αλατοπιπερώνουμε. Νοστιμεύουμε τη σάλτσα με λίγο γουορτεστερσάιρ σος και την κρέμα γάλακτος.
Τοποθετούμε σε πιάτα τα στέικς, συνοδεύουμε με την σάλτσα και γαρνίρουμε με πατάτες.

ΧΟΙΡΙΝΑ ΣΤΕΙΚ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΗΛΩΝ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ
Κύριο Συστατικό : Xοιρινό καρέ
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV