ΛΑΖΑΝΙΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 κρεμμύδι
1 καρότο
30 ml. ελαιόλαδο
400 γρ. κιμά από χοιρινό και μοσχάρι
1 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι
900 γρ. ψιλοκομμένο ντοματάκι κονσέρβας
πιπέρι
αλάτι
30 γρ. βούτυρο
60 γρ. αλεύρι
500 ml. λευκό κρασί
150 ml. γάλα
500 γρ. μεγάλα λαζάνια
300 γρ. τριμμένο τυρί τσένταρ
μαργαρίνη ή βούτυρο για το ταψί
βασιλικό για γαρνίρισμα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Ξεφλουδίζουμε το κρεμμύδι και το καρότο και τα κόβουμε σε κυβάκια. Βάζουμε το λάδι σ'ένα τηγάνι να κάψει και σοτάρουμε ελαφρώς το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον κιμά και το καρότο και τα τσιγαρίζουμε καλά. Ρίχνουμε τις ντομάτες και το θυμάρι, ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε.
Λιώνουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας ώστε να ενωθούν και σβήνουμε με το κρασί.
Βράζουμε τη σάλτσα μέχρι να πήξει, προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύουμε και αλατίζουμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς (στον αέρα στους 180 βαθμούς). Ρίχνουμε λίγη σάλτσα σ'ένα βουτυρωμένο πυρέξ, από πάνω βάζουμε μια στρώση άβραστα λαζάνια και μοιράζουμε μια στρώση κιμά. Πασπαλίζουμε με τυρί. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Η τελευταία στρώση πρέπει να είναι από σάλτσα και τυρί.
Ψήνουμε τα λαζάνια στον φούρνο περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα σερβίρουμε γαρνιρισμένα με βασιλικό.

ΛΑΖΑΝΙΑ
Κύριο Συστατικό : Λαζάνια
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 40 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV