ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΣΚΟΡΔΑΤΟΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

600 γρ. μπακαλιάρος ξαρμυρισμένος
6 σκελίδες σκόρδου
2 αυγά
1 κουταλιά κόκκινο πιπέρι
αλάτι και πιπέρι μαύρο
25 ml. ξύδι
λάδι
μαϊντανός
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Βάζετε τον μπακαλιάρο με νερό σε μια κατσαρόλα στη φωτιά. Μόλις αρχίσει να αφρίζει και πριν αρχίσει να βράζει τον κατεβάζετε από τη φωτιά.
Στραγγίζετε καλά τον μπακαλιάρο, αφαιρείτε τα κόκαλα και τον ξεψαχνίζετε.
Σε μια κατσαρόλα με ζεστό λάδι ρίχνετε τα σκόρδα ολόκληρα και ξεφλουδισμένα. Όταν ροδίσουν προσθέτετε τον μπακαλιάρο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε, σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα αφήνετε να σοταριστούν για 20 λεπτά. Ανακατεύετε συχνά για να μην κολλήσουν. Δέκα λεπτά πριν τελειώσει το σοτάρισμα προσθέτετε το κόκκινο πιπέρι αραιωμένο σε ξύδι.
Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά και τα ρίχνετε πάνω στον μπακαλιάρο ένα λεπτό πριν τον κατεβάσετε από τη φωτιά. Ανακατεύετε καλά, πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε στην ίδια κατσαρόλα.

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΣΚΟΡΔΑΤΟΣ
Κύριο Συστατικό : Μπακαλιάρος
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 45 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV