ΜΠΙΖΕΛΟΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΣΑΛΑΤΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 ελαφρά χτυπημένο αυγό
20 γρ. σκόνη κάρυ
1 μέτριο τριμμένο καρότο
1 τριμμένο κύβος λαχανικών
λίγο λάδι
750 ml. νερό
1 μέτρια τριμμένη πατάτα
40 γρ. ψημένο σουσάμι
200 γρ. κίτρινα μπιζέλια ξερά ή φάβα
40 γρ. φρυγανιά τριμμένη
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Βάλτε στην κατσαρόλα τα μπιζέλια, το νερό και τον κύβο. Σκεπάστε και σιγοβράστε περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν καλά τα μπιζέλια και να απορροφηθεί το νερό.
Θα χρειαστείτε 2 φλιτζάνια από το μείγμα των μπιζελιών. Ανακατώστε καλά το μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το λάδι.
Πλάστε 12 μπιφτέκια, αλείψτε τα με το λάδι. Βάλτε τα μπιφτέκια σε ζεσταμένο και λαδωμένο τηγάνι και ψήστε τα και στις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρετέ τα με σαλάτα ντομάτας.

ΜΠΙΖΕΛΟΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΣΑΛΑΤΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
Κύριο Συστατικό : Μπιζέλια
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 35 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι , Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV