ΧΡΙΣΤΟΨΑΡΟ Α ΛΑ ΚΡΕΜ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

4 χριστόψαρα
1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
40 γρ. βούτυρο
αλάτι και πιπέρι
60 ml. λευκό κρασί
60 ml. κούπα νερό
15 γρ. αλεύρι
βούτυρο
60 ml. κρέμα γάλακτος
μαϊντανός
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Πλένετε το χριστόψαρο και το χωρίζετε σε φιλέτα. Σοτάρετε σε μεγάλο βαθύ τηγάνι το κρεμμύδι με το βούτυρο και βάζετε μέσα τα φιλέτα. Τα πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι και αφήνετε να σοταριστούν μερικά λεπτά. Τα γυρίζετε και τα αφήνετε να σοταριστούν μερικά λεπτά ακόμη, προσθέτετε το κρασί και το νερό χλιαρό, σκεπάζετε το τηγάνι και αφήνετε να σιγοψηθούν για 5’ ακόμη.
Βάζετε τα φιλέτα σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. Βράζετε την σάλτσα μερικά λεπτά και τη δένετε με το αλεύρι,αφού προηγουμένως το δουλέψετε με ένα κομματάκι φρέσκο βούτυρο. Προσθέτετε στο τέλος την κρέμα γάλακτος.
Περιχύνετε το ψάρι με τη σάλτσα. Γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

ΧΡΙΣΤΟΨΑΡΟ Α ΛΑ ΚΡΕΜ
Κύριο Συστατικό : Χριστόψαρο
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV