ΠΕΡΚΑ ΦΙΛΕΤΟ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΟΣΠΡΙΩΝ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΣΑΦΡΑΝ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

4 φιλέτα πέρκας
500 γρ. Πολυσπόρι Σούπα Τρικολόρε
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
30 γρ. βούτυρο
Χυμό από 2 λεμόνια
Αλάτι πιπέρι
Για τη σάλτσα σαφράν
40 ml. ούζο
60 ml. Sprite
4 στήμονες σαφράν
Ξύσμα ενός λεμονιού
10 γρ. κορν φλάουρ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε το πολυσπόρι, αλάτι, πιπέρι και χλιαρό νερό να τα σκεπάσει. Βράζουμε για περίπου 45 λεπτά. Σουρώνουμε και περνάμε όλα τα υλικά από το Thermomix, προσθέτοντας το βούτυρο.
Σε ένα τηγάνι που έχει κάψει με λίγο ελαιόλαδο προσθέτουμε το ψάρι από την πλευρά της πέτσας. Αφήνουμε μέχρι να ψηθεί καλά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και γυρίζουμε το ψάρι από την άλλη πλευρά. Μέχρι να στήσουμε το πιάτο μας το ψάρι έχει ψηθεί.
Στο ποτήρι που έχουμε το ούζο το ανάβουμε για να φύγει η περιττή αλκοόλη.
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα μας εκτός από το κορν φλάουρ. Βράζουμε για 5 λεπτά και τέλος προσθέτουμε το κορν φλάουρ αραιωμένο με νερό.
Σερβίρουμε τον πουρέ χτενίζουμε με μία χούφτα με μύτες, προσθέτουμε το ψάρι και τέλος τη σάλτσα σαφράν.

ΠΕΡΚΑ ΦΙΛΕΤΟ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΟΣΠΡΙΩΝ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΣΑΦΡΑΝ
Κύριο Συστατικό : Πέρκα φιλέτο
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι , Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : UCook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV