ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΔΗ ΚΡΕΑΤΟΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
130 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
130 γρ. χοιρινό κιμά
250 γρ. κοτόπουλο κιμά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 ώριμα ντοματάκια, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
30 ml. μπράντι
25 γρ. βούτυρο
90 ml. κρέμα γάλακτος
16 κανελόνια
75 γρ. παρμεζάνα
αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι
πράσινη σαλάτα για το σερβίρισμα
Για τη μπεσαμέλ:
50 γρ. βούτυρο
50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
900 ml. γάλα
μοσχοκάρυδο
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι, προσθέτετε το κρεμμύδι, το καρότο, το σκόρδο και τα ντοματάκια. Τα σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά, ή μέχρι να γίνουν πολύ μαλακά και συγχρόνως ανακατεύετε. Βάζετε και τα δύο είδη κιμά στο σκεύος και σοτάρετε ελαφρά για 10 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να διαλύσετε τα κομμάτια που έχουν σβολιάσει. Προσθέτετε το μπράντι, δυναμώνετε τη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να εξατμιστεί. Στη συνέχεια, προσθέτετε το βούτυρο και την κρέμα και σοτάρετε ελαφρά για 10 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190° Κελσίου και ετοιμάζετε τη μπεσαμέλ. Λιώνετε το βούτυρο σε μία μέτρια κατσαρόλα, προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε για 1-2 λεπτά. Προσθέτετε σταδιακά το ζεστό γάλα, και συγχρόνως ανακατεύετε καλά. Αφήνετε τη σάλτσα να πάρει βράση και ανακατεύετε, μέχρι η σάλτσα να πήξει και να γίνει ομοιόμορφη. Τρίβετε το μοσχοκάρυδο και το ρίχνετε στη σάλτσα, αλατοπιπερώνετε και χτυπάτε καλά. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Παίρνετε λίγη από τη μπεσαμέλ με το κουτάλι και την απλώνετε σε ένα ταψί. Γεμίζετε τα κανελόνια με το μείγμα κιμά και τα βάζετε σε μονή στρώση στο ταψί. Τα περιχύνετε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ, και τα πασπαλίζετε με την παρμεζάνα. Ψήνετε τα κανελόνια στον φούρνο για 35-40 λεπτά, ή μέχρι τα ζυμαρικά να είναι τρυφερά αν τα τρυπήσετε με πιρούνι. Τα αφήνετε για 10 λεπτά πριν τα σερβίρετε με πράσινη σαλάτα.

ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΔΗ ΚΡΕΑΤΟΣ
Κύριο Συστατικό : Κανελόνια
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 45 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV