ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΡΑΣΑΤΟ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΑΚΙ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΑΝΟΥΡΑ ΣΙΦΝΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 Κοτόπουλο ΚΟΝΤΟΧΡΗΣΤΟΣ 400 γρ.
Χυλοπιτάκι Ρουμελιώτικο ΗΛΙΟΣ
100 γρ. Ντομάτα κονκασέ
30 γρ. πελτέ ντομάτας
2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα FARMERS REPUBLIC
150 γρ. Μανούρα Σίφνου σε 1 κομμάτι
500 ml Λευκό Κρασί
10γρ. Ζάχαρη
4 κόκκους μπαχάρι
2-3 φύλλα Δάφνη
100 ml. Ελαιόλαδο SECOS για τηγάνι
Αλάτι, Πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες. Σε μία κατσαρόλα που έχει κάψει προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το βούτυρο και σοτάρουμε πολύ καλά το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές. Βγάζουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και σοτάρουμε και το κρεμμύδι. Αφού πάρει χρώμα ξαναβάζουμε το κοτόπουλο μέσα να ζεσταθεί λίγο και σβήνουμε το κρέας με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τη ντομάτα και τον πελτέ. Ανακατεύουμε προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, μπαχάρι, δάφνη. Μόλις πάρει το φαγητό μας μία βράση, χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας, σκεπάζουμε το σκεύος και ψήνουμε για 1 περίπου ώρα. Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί το κρέας και το αποσύρουμε από το σκεύος, αφήνοντας σε αυτό τη σάλτσα. Αφαιρούμε την κανέλα από τη σάλτσα και προσθέτουμε το χυλοπιτάκι. Έχουμε ζεστό νερό δίπλα αν χρειαστεί να προσθέσουμε. Το αφήνουμε να βράσει περίπου 10 λεπτά. Σερβίρουμε με το κοτόπουλο και τρίβουμε τη μανούρα από επάνω.

TIPS
Οι χυλοπίτες μπορούν να αντικατασταθούν με τηγανιτές πατάτες που θα τις ρίξουμε μέσα στη σάλτσα.

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΡΑΣΑΤΟ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΑΚΙ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΑΝΟΥΡΑ ΣΙΦΝΟΥ
Κύριο Συστατικό : Κοτόπουλο
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα & 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Εκπομπή Μαγειρεύουμε Παρέα


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV