ΡΕΒΥΘΑΔΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

500 γρ. ρεβίθια
100 γρ. λουκάνικο μοσχαρίσιο SARY
50 γρ. λουκάνικο Αδάνων SARY
3 κρεμμύδια κομμένα σε κύβους 1Χ1 εκ. FARMERS REPUBLIC
2 πορτοκάλια FARMERS REPUBLIC
50 ml. ελαιόλαδο
2 φύλλο δάφνης
Αλάτι
Χυμό λεμονιού για το σερβίρισμα FARMERS REPUBLIC
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Από βραδύς μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε νερό. Το πρωί τα ξεπλένουμε πολύ καλά κάτω από τρεχούμενο νερό, τα τρίβουμε να φύγουν όσο πιο πολλά φλούδια γίνετε και τα βάζουμε στη σκεπασταριά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα λουκάνικα που έχουμε κόψει πρώτα (το μοσχαρίσιο σε λεπτές ροδέλες και το Αδάνων σε μικρά κομμάτια), το ελαιόλαδο, τη δάφνη, αλατοπίπερο και νερό. Ένα κόλπο για να καταλάβουμε πόσο νερό πρέπει να βάλουμε είναι γέρνοντας στο πλάι τη σκεπασταριά να φθάνει στην άκρη του χείλους της και συγχρόνως να καλύπτει τα ρεβίθια. Βάζουμε τη σκεπασταριά επάνω στη φωτιά και περιμένουμε να πάρει μία βράση το φαγητό μας. Με έναν αποφλοιωτή λαχανικών παίρνουμε τη φλούδα από τα πορτοκάλια και μόλις πάρει βράση το φαγητό μας τις ρίχνουμε μέσα στη σκεπασταριά, καλύπτουμε με το καπάκι της και τη βάζουμε στον φούρνο που τον έχουμε προθερμάνει στους 160 βαθμούς, θα χρειαστούν περίπου 4 ώρες. Σίγουρα πρέπει να δοκιμάσουμε πρώτα. Κάποιοι ετοιμάζουν ένα ζυμαράκι για να καλύψει το στόμιου του σκεύους.
Όταν είναι έτοιμη σερβίρουμε και προσθέτουμε το λεμόνι.

ΡΕΒΙΘΑΔΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ
Κύριο Συστατικό : Ρεβίθια
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 12 ώρες
Χρόνος Μαγειρέματος : 4 ώρες
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Εκπομπή Μαγειρεύουμε Παρέα


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV