ΚΡΙΘΑΡΩΤΟ ΜΕ ΡΙΓΑΝΑΤΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

250 γρ. κριθαράκι μέτριο ΗΛΙΟΣ
150 γρ. λουκάνικο ριγανάτο SARY
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο FARMER REPUBLIC
100 ml. λευκό κρασί
10 ντοματίνια κομμένα στη μέση FARMER REPUBLIC
500 ml. ζωμό κοτόπουλου
50 γρ. κρύο βούτυρο σε κύβους
80 γρ. Μετσοβόνε τριμμένο
Ελαιόλαδο SECOS
Ρίγανη φρέσκια
Αλάτι, πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Σε μία μικρή κατσαρόλα που έχει κάψει προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το λουκάνικο που πρώτα το έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια. Αφού πάρουν χρώμα προσθέτουμε το κριθαράκι και σοτάρουμε ακόμα για δύο λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί, περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε σταδιακά ζωμό ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν ετοιμαστεί το κριθαράκι προσθέτουμε εκτός φωτιάς αλάτι, πιπέρι, φύλλα από τη ρίγανη, βούτυρο, παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά στο κριθαράκι. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, ανακατεύουμε ελαφρώς και σερβίρουμε.


Κύριο Συστατικό : Κριθαράκι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : Εκπομπή Μαγειρεύουμε Παρέα


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV