ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 ψαρονέφρι PORKY
50 γρ. προσούτο Δράμας
100 γρ. μανιτάρια λευκά FARMER REPUBLIC
50 γρ. γραβιέρα Αμφιλοχίας τριμμένη
Για τη σάλτσα
1 κρεμμύδι FARMER REPUBLIC
4 πιπεριές Φλωρίνης τουρσί
40 ml. λευκό κρασί
150 ml. ζωμό κοτόπουλο
20 γρ. βούτυρο
100 γρ. κίτρινο ρύζι
20 γρ. βούτυρο
30 γρ. κεφαλοτύρι
50 ml. κρέμα γάλακτος
Ελαιόλαδο SECOS
Αλάτι, πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Παίρνουμε το ψαρονέφρι, κόβουμε λίγο από το μπροστά μέρος και λίγο από το πίσω για να πάρει ομοιόμορφο σχήμα. Το ανοίγουμε παγιάρ και το αλατοπιπερώνουμε από τις δύο πλευρές. Σε ένα Multi χτυπάμε τα μανιτάρια μέχρι να γίνουν πουρές, στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα τηγάνι που έχει κάψει για να φύγει η υγρασία τους. Απλώνουμε στο ψαρονέφρι τον πουρέ μανιταριού, επάνω το προσούτο και μετά τη γραβιέρα. Τυλίγουμε σε ρολό, δένουμε με ένα σπάγκο και περνάμε από ένα τηγάνι που έχει κάψει με λίγο ελαιόλαδο για να πάρει χρώμα. Στη συνέχεια το τυλίγουμε σαν καραμέλα με μία λαδόκολλα και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το ρύζι, στη συνέχεια το μεταφέρουμε σε ένα τηγάνι και το ανακατεύουμε με την κρέμα, τη γραβιέρα και τέλος το βούτυρο. Για την σάλτσα πιπεριάς: σε ένα τηγάνι που έχει κάψει προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε στη συνέχεια την πιπεριά κομμένη και σβήνουμε με το κρασί. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το ζωμό και βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να γλασάρει. Τέλος περνάμε τη σάλτσα από ένα multi να ομογενοποιηθεί. Σερβίρουμε


Κύριο Συστατικό : Ψαρονέφρι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι, Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : Εκπομπή Μαγειρεύουμε Παρέα


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV