ΛΑΒΡΑΚΙ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΦΙΣΤΙΚΙΟΥ & ΖΕΣΤΗ ΠΑΝΤΖΑΡΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΛΑΔΟΛΕΜΟΝΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 λαβράκι
Για την κρούστα
100 γρ. φιστίκι Αιγίνης ΚΑΛΑΘΕΡΗΣ
5 γρ. φρέσκια ρίγανη
5 γρ. φρέσκο θυμάρι
2 γρ. δεντρολίβανο
30 γρ. γαλέτα
30 ml. ελαιόλαδο SECOS
Για την παντζαροσαλάτα
100 γρ. βρασμένα παντζάρια
50 γρ. baby σπανάκι
½ κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
Αρωματικό λαδολέμονο
100 ml. ελαιόλαδο SECOS
30 ml. χυμό λεμονιού
10 γρ. κάπαρη
Λίγη ξερή ρίγανη
10 γρ. ζάχαρη
20 γρ. μουστάρδα
Αλάτι, πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Χτυπάμε όλα τα υλικά της κρούστας σε ένα multi μέχρι την πλήρη ομογενοποίηση τους. Προσθέτουμε αν χρειάζεται και άλλο ελαιόλαδο μέχρι να γίνει μία μαλακή πάστα. Φιλετάρουμε το λαβράκι και το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο που έχει κάψει για 2 λεπτά από την πλευρά της πέτσας. Το βάζουμε σε ένα ταψί και από επάνω προσθέτουμε το μίγμα για την κρούστα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 5 λεπτά.
Χτυπάμε σε ένα multi όλα τα υλικά για το αρωματικό λαδολέμονο μέχρι να δέσουν.
Κόβουμε το παντζάρι σε κύβους και το βάζουμε σε ένα τηγάνι που έχει κάψει με λίγο ελαιόλαδο, αφού ζεσταθεί προσθέτουμε το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το σπανάκι και λίγο λαδολέμονο.
Σερβίρουμε.


Κύριο Συστατικό : Λαβράκι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι, Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : Εκπομπή Μαγειρεύουμε Παρέα


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV