ΧΟΙΡΙΝΟ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 Κιλό χοιρινό λαιμό PORKY
500 ml. μπύρα
50 ml. μέλι
50 ml. μουστάρδα
Ρίγανη, θυμάρι
50 ml. χυμό πορτοκάλι FARMER REPUBLIC
Βιολογικό Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο SECOS
Αλάτι, πιπέρι
Πουρές σελινόριζα
500 γρ. Σελινόριζα σε κύβους FARMER REPUBLIC
100 γρ. Πατάτα σε κύβους FARMER REPUBLIC
1 λίτρο φρέσκο γάλα
30 γρ. βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας πολύ καλά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το μέλι, ρίγανη, θυμάρι και με αυτό το μίγμα αλείφουμε το κρέας μας. Βάζουμε το κρέας στη γάστρα με το χυμό πορτοκαλιού και τη μπύρα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 3 ώρες.
Για τον πουρέ σελινόριζα
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη σελινόριζα, την πατάτα, το γάλα, αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Αφαιρούμε με μία τρυπητή κουτάλα και βάζουμε σε ένα multi. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί.
Σερβίρουμε το κρέας με τον πουρέ.

ΧΟΙΡΙΝΟ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑΣ
Κύριο Συστατικό : Χοιρινός Λαιμός
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 3 Ώρες
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα, Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Εκπομπή Μαγειρεύουμε Παρέα


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV