ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΦΙΝΟΚΙΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

800 γρ. χοιρινή σπάλα PORKY
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα FARMER REPUBLIC
100 ml. λευκό ξηρό κρασί
500 ml. ζωμό κοτόπουλο
5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα FARMER REPUBLIC
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο FARMER REPUBLIC
1 φινόκιο σε φέτες FARMER REPUBLIC
1 σέλινο κομμένο σε μέτρια κομμάτια FARMER REPUBLIC
Βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο SECOS
Αλάτι, πιπέρι
Για το αυγολέμονο
2 κουταλιές γιαούρτι
1 αυγό, 2 κρόκοι αυγών
Χυμό ενός λεμονιού FARMER REPUBLIC
Αλάτι, πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Σε κατσαρόλα αφού κάψει με λίγο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι. προσθέτουμε το κρέας και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το σέλινο, το φινόκιο, τον άνηθο, τα φρέσκα κρεμμύδια και ανακατεύουμε καλά. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα.
Για το αυγολέμονο
Χτυπάμε σε μπολ το γιαούρτι με τους κρόκους και το λεμόνι. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε λίγο από το ζωμό της κατσαρόλας στο μίγμα του αυγού και χτυπάμε συνεχώς για να πάρει τη θερμοκρασία. Στη συνέχεια το προσθέτουμε στο φαγητό και κουνάμε την κατσαρόλα με κυκλικές κινήσεις, ώστε να πάει παντού το αυγολέμονο. Το αφήνουμε να σταθεί για λίγη ώρα σκεπασμένο πριν σερβίρουμε.
Το αυγολέμονο με γιαούρτι γίνεται πιο νόστιμο και κρεμώδης.

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΦΙΝΟΚΙΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
Κύριο Συστατικό : Χοιρινή Σπάλα
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Εκπομπή Μαγειρεύουμε Παρέα


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV