ΡΕΒΥΘΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΠΡΑΣΑΤΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

300 γρ. ρεβύθια
100 γρ. λουκάνικο χωριάτικο με πράσο SARY
χυμό από ένα λεμόνι
100 γρ ταχίνι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1lt ζωμό λαχανικών
1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
100 ml. λευκό κρασί
Αλάτι, πιπέρι
Βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο SECOS
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Από την προηγούμενη ημέρα βάζουμε να μουλιάσουν τα ρεβύθια σε ένα μπολ με νερό. Σε μια κατσαρόλα που έχει κάψει προσθέτουμε βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο SECOS, σοτάρουμε το κρεμμύδι με το καρότο και το χωριάτικο λουκάνικο με πράσο αφού το έχουμε κόψει σε ροδέλες. Αφού πάρουν χρώμα, σβήνουμε με το κρασί και στην συνέχεια προσθέτουμε τα ρεβύθια στραγγισμένα. Προσθέτουμε τον ζωμό, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν για περίπου 40΄μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβίθια. Αφού ετοιμαστούν τα ρεβύθια, σβήνουμε τη φωτιά και κρατάμε στην άκρη 3 φέτες από το λουκάνικο. Στην συνέχεια προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το ταχίνι και ανακατεύουμε το μίγμα με ένα ραβδομπλέντερ. Σερβίρουμε.

ΡΕΒΙΘΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΠΡΑΣΑΤΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ
Κύριο Συστατικό : Ρεβύθια
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 40 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι και Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Εκπομπή Μαγειρεύουμε Παρέα


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV