ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΥΡΑΣ ΚΑΙ ΓΑΡΙΔΕΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

500 γρ. πέννες ΗΛΙΟΣ
200 γρ. αποφλοιωμένες γαρίδες
50 γρ. βούτυρο
80 γρ. καστανή ζάχαρη
100 ml. σάλτσα σόγιας
50 γρ. κάσιους ΚΑΛΑΘΕΡΗΣ
3 σκελίδες σκόρδο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
10 γρ. πάπρικα γλυκιά
100 ml. μπύρα τύπου Lager
ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Σε μία κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό βάζουμε τις πένες για 8 λεπτά να βράσουν. Σε ένα τηγάνι που έχει κάψει προσθέτουμε το μισό βούτυρο, ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες περίπου για 2 λεπτά μέχρι να γίνουν ροζ. Προσθέτουμε το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και τις αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο στο τηγάνι να λιώσει και προσθέτουμε τη μαύρη ζάχαρη, τη σάλτσα σόγιας, το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια
Και αφήνουμε τη σάλτσα να αρχίσει να βράζει μέχρι τα κρεμμυδάκια αρχίζουν να καραμελώνουν. Σιγά-σιγά προσθέτουμε τα κάσιους αφού πρώτα τα ψιλοκόψουμε με το μαχαίρι, τη μπύρα και πάπρικα. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να μειωθεί κατά το ένα τρίτο και γίνει σαν ένα παχύ σιρόπι. Προσθέτουμε τις γαρίδες, τα ζυμαρικά στο τηγάνι και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.

ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΥΡΑΣ ΚΑΙ ΓΑΡΙΔΕΣ
Κύριο Συστατικό : Πένες
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι, Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι και Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Εκπομπή Μαγειρεύουμε Παρέα


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV