ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΗΛΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

4 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκκαλο PORKY
450 γρ. πατάτες Γαλλικές
450 γρ. πράσινα μήλα
2 κόκκινα κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
4 σκελίδες σκόρδο
20 γρ. ξερό φασκόμηλο
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Για το ταψί
500 ml ζωμό κρέατος
50 γρ. μουστάρδα
40 ml. μέλι
30 ml. χυμό λεμονιού
30 ml. χυμό πορτοκαλιού
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις πατάτες, το κρεμμύδι, το σκόρδο και πασπαλίζουμε με αλάτι και μαύρο πιπέρι. Σε ένα τηγάνι που έχει κάψει προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πατάτες, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Αφού πάρουν χρώμα προσθέτουμε και το μήλο που το έχουμε κόψει σε φέτες. Πασπαλίζουμε με το φασκόμηλο και μεταφέρουμε σε ένα ταψί. Προσθέτουμε τις χοιρινές μπριζόλες στην κορυφή. Χτυπάμε το υγρά του ταψιού, περιχύνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο αερόθερμο στους 200 βαθμούς, για περίπου 45 λεπτά.

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΗΛΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Κύριο Συστατικό : Χοιρινές Μπριζόλες
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 45 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι, Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Εκπομπή Μαγειρεύουμε Παρέα


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV