ΓΛΥΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΒΕΡΙΚΟΚΑ & ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

2 φιλέτα κοτόπουλο ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ
100 γρ. ρύζι μπασμάτι
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
100 γρ. αμύγδαλα Φιλέ ΚΑΛΑΘΕΡΗΣ
200 γρ. βερίκοκα ΚΑΛΑΘΕΡΗΣ
250 ml. ζωμό κότας
30 ml. σάλτσα σόγιας
50 ml. μέλι
20 γρ. σουσάμι
50 γρ. αλεύρι ΜΑΝΑ
3 γρ. τζίντζερ τριμμένο
6 σπόρου κάρδαμο
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Βάζουμε το κοτόπουλο σε μπολ και το αλευρώνουμε. Σε ένα τηγάνι που έχει κάψει προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε τα ξερά κρεμμύδια στην αρχή και αφού πάρουν χρώμα τα φρέσκα. Προσθέτουμε το τζίντζερ, το μέλι, τα βερίκοκα, τα αμύγδαλα, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε και σβήνουμε με τον ζωμό κότας. Αφήνουμε να βράσει για περίπου 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά γυρνώντας το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές να ψηθεί καλά. Παράλληλα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το ρύζι με το κάρδαμο, αλάτι και 200 ml. νερό. Αφήνουμε να βράσει και βγάζουμε το κάρδαμο πριν σερβίρουμε.

ΓΛΥΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΒΕΡΙΚΟΚΑ & ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ
Κύριο Συστατικό : Κοτόπουλο
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ινδία
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι, Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 2
Πηγή : Εκπομπή Μαγειρεύουμε Παρέα


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV