ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΚΑΣΚΑΒΑΛ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

500 γρ. μακαρόνια Νο 2 ΗΛΙΟΣ
150 γρ. λουκάνικο κασκαβάλ SARY
1 κόκκινο κρεμμύδι σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο
1 μπάλα βουβαλίσια μοτσαρέλα
60 ml. ξύδι βαλσάμικο
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
50 ml. κρέμα γάλακτος
1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό
2 αυγά
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Σε ένα τηγάνι που έχει κάψει προσθέτουμε ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το μισό λουκάνικο κομμένο σε φέτες. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι το κρεμμύδι να γλασάρει. Προσθέτουμε το ξίδι βαλσάμικο, τις ντομάτες κονκασέ, την κρέμα γάλακτος και τον βασιλικό. Ανακατεύουμε μαζί, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά. Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά για 8 λεπτά. Στραγγίζουμε, μεταφέρουμε σε ένα βαθύ μπολ και ανακατεύουμε με τη σάλτσα και δύο αυγά. Βάζουμε σε μία βουτυρωμένη φόρμα για το φούρνο, απλώνουμε από επάνω τη μοτσαρέλα σε ροδέλες και τελειώνουμε με το λουκάνικο που έχουμε κόψει σε ροδέλες και αυτό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο αερόθερμο στους 190 βαθνούς για περίπου 25 λεπτά.

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΚΑΣΚΑΒΑΛ
Κύριο Συστατικό : Λουκάνικο Κασκαβάλ
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 35 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα, Φούρνος, Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Εκπομπή Μαγειρεύουμε Παρέα


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV