ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΛΑΖΑΝΙ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 κοτόπουλο ολόκληρο ΚΑΤΣΙΓΑΡΑΚΗΣ
500 γρ. λαζάνι ΗΛΙΟΣ
150 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
150 γρ. μανιτάρια λευκά
150 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο
½ ρίζα φινόκιο ψιλοκομμένη
2 σέλερι ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
60 γρ. μουστάρδα
50 ml. χυμό λεμονιού
250 ml. λευκό ξηρό κρασί
500 ml. ζωμός κότας
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
Θυμάρι, ρίγανη
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Σε μία κατσαρόλα αφού ζεσταθεί προσθέτουμε ελαιόλαδο και βάζουμε το κοτόπουλο να πάρει καλό χρώμα από όλες τις πλευρές αφού πρώτα το έχουμε κόψει σε μερίδες. Αφαιρούμαι το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και ρίχνουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, το σέλερι, το φινόκιο, το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν το χρώμα που θέλουμε. Σβήνουμε με το κρασί και το λεμόνι, προσθέτουμε τη μουστάρδα, το ζωμό, θυμάρι, ρίγανη, αλάτι , πιπέρι και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε σε ταψί και προσθέτουμε και το κοτόπουλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο αερόθερμο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά γυρίζοντας στα μισά το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές. Αφού ψηθεί το κοτόπουλο, το βγάζουμε σε μία πιατέλα και το διατηρούμε ζεστό. Βάζουμε τα ζυμαρικά μας να βράσουν για περίπου 8 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Τοποθετούμε το ταψί στο μάτι της κουζίνας και ρίχνουμε μέσα το γιαούρτι αφού πρώτα το έχουμε αραιώσει με λίγο ζωμό από το ταψί μας. Μόλις αρχίσει και δένει η σάλτσα προσθέτουμε και τα βρασμένα ζυμαρικά μέσα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με το κοτόπουλο.

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΛΑΖΑΝΙ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
Κύριο Συστατικό : Κοτόπουλο
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα & 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος, Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι & Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Εκπομπή Μαγειρεύουμε Παρέα


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV