ΨΗΤΟ ΨΑΡΙ TANDOORI



2 φιλέτα σολομού, 450 γρ.
1 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
1 κ.γλ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κ.γλ. φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
1/2 κ.γλ. garam masala
1 κ.γλ. χυμός λεμόνι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1/4 κ.γλ. πιπέρι καγιέν
1/2 κ.γλ. αλάτι

Bάζετε το ψάρι σε ένα ρηχό πιάτο. Σε ένα φλιτζάνι, αναμειγνύετε το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το τζίντζερ, το garam masala, το πιπέρι καγιέν και το αλάτι. Με το μείγμα τρίβετε το ψάρι και έπειτα το καλύπτετε με στραγγιστό γιαούρτι. Το σκεπάζετε και το αφήνετε για περίπου 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου ή 3 ώρες στο ψυγείο. Προθερμαίνετε το γκριλ. Αλείφετε τα φιλέτα με λάδι και τα βάζετε στη λαμαρίνα σε μία στρώση. Τα ψήνετε, γυρνώντας τα μόνο μία φορά, για περίπου 7 λεπτά. Τα τοποθετείτε σε μια ζεστή πιατέλα και τα σερβίρετε αμέσως.


Κύριο Συστατικό : Σολομός
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ινδία
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά & 30 λεπτά Μαρινάρισμα
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Γκριλ
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV