ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ



Για τα σουτζουκάκια
1/2 κιλό κιμά
1/4 φλιτζάνι λάδι
1 αυγό
2 φέτες ψωμί μουσκεμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 1/2 κουταλάκι κύμινο
αλάτι και πιπέρι
λάδι για τηγάνισμα
Για την σάλτσα
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι κρασί
2 σκελίδες σκόρδο
1 κονσέρβα ντοματάκι
1 κουταλιά πελτέ
αλάτι και πιπέρι

Βάζετε τον κιμά σε ένα μπολ. Προσθέτετε το λάδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κύμινο. Προσθέτετε το αυγό και το ψωμί. Αλατοπιπερώνετε. Ζυμώνετε καλά. Πλάθετε σε μικρά μακρόστενα μπολάκια. Βάζετε σε ένα τηγάνι λάδι και τηγανίζετε τα σουτζουκάκια. Όταν τηγανιστούν τα βάζετε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι. Ρίχνετε την ντομάτα και τον πελτέ και ανακατεύετε. Προσθέτετε το σκόρδο. Σβήνετε με κρασί. Αλατοπιπερώνετε. Ψήνετε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα νερά. Ρίχνετε τα σουτζουκάκια και αφήνετε να πάρουν δυο τρεις βράσεις.


Κύριο Συστατικό : Κιμάς
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι, Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV