ΙΜΑΜ ΜΠΑΪΛΝΤΙ



1 κιλό μελιτζάνες
4 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο
3 φλιτζάνια λάδι
1 κονσέρβα ντομάτες και 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ή 3 φρέσκιες ντομάτες και 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
4 φρέσκα ντοματάκια κομμένα σε ροδέλες
1/2 ματσάκι μαϊντανό
λίγο κεφαλοτύρι
αλάτι και πιπέρι

Σκίζετε τις μελιτζάνες κατά μήκος χωρίς να τις χωρίσετε. Τις βάζετε σε ένα μπολ με νερό και αλάτι για μισή ώρα. Τις στραγγίζετε και τις τηγανίζετε στο μισό λάδι. Αφού τηγανιστούν όλες στο ίδιο λάδι. Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε το σκόρδο, την ντομάτα, τον μαϊντανό και 1 ποτήρι νερό και αφήνετε να βράσει μέχρι να μείνουν με το λάδι τους. Αλατοπιπερώνετε. Τοποθετείτε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί και τις γεμίζετε με την σάλτσα. Ρίχνετε από πάνω το υπόλοιπο λάδι. Βάζετε τις ροδέλες από τα ντοματάκια πάνω σε κάθε μελιτζάνα και πασπαλίζετε με τυρί. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα.


Κύριο Συστατικό : Μελιτζάνα
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Τουρκία
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV