ΒΟΔΙΝΟ ΒΡΑΣΤΟ "ΦΛΑΜΑΝΤ"



1 ½ κιλό (από το κότσι) κρέας 2-3 ώριμες ψιλοκομμένες τομάτες ή 1/2 κονσέρβα ψιλοκομμένο τοματάκι
250γρ. κομμένα ζουλιέν (μακρόστενα) καρότα
200γρ. κομμένα ζουλιέν (μακρόστενα) κολοκύθια
4-5 κομμένα σε φέτες κρεμμύδια
250γρ. κομμένες ζουλιέν (μακρόστενα) πατάτες
1-2 καυτερές ψιλοκομμένες κόκκινες πιπεριές
200 γρ. χοντροκομμένο σέλερι ή σέλινο
2 σκελίδες σκόρδο
200γρ. νέα φυτίνη
λίγο χυμό λεμόνι προαιρετικά
αλάτι & πιπέρι

Πλένετε το κρέας και το κόβετε σε μερίδες. Βάζετε σε μία κατσαρόλα τη νέα φυτίνη μαζί με το κρεμμύδι, να μαραθεί. Προσθέτετε τα χορταρικά (δηλ. καρότα, σέλινο, πατάτες, κολοκύθια, σκόρδο, τις ντομάτες, και τις καυτερές πιπεριές), αλατοπίπερο, το κρέας με τα κόκαλα, το ανάλογο νερό και τ’ αφήνετε να βράσουν τουλάχιστον 2 ώρες. Μπορείτε, αν θέλετε να προσθέσετε λίγο χυμό λεμονιού στα πιάτα.


Κύριο Συστατικό : Βοδινό
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Γαλλία
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 2 Ώρες
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV