ΠΑΤΑΤΟΚΡΟΚΕΤΕΣ



1/2 κιλό πατάτες
2-3 κλαδάκια μαϊντανό
1 μικρό κρεμμύδι
3 κουταλιές αλεύρι
1 αυγό
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
ελαιόλαδο για τη φριτέζα

Ψιλοκόβετε το μαϊντανό και τρίβετε τις πατάτες στον τρίφτη. Tις πιέζετε στο χέρι, για να στραγγίσουν από τα υγρά τους. Kάνετε το ίδιο με το κρεμμύδι. Zυμώνετε όλα μαζί τα υλικά σε ένα μπολ. Bάζετε στη φωτιά το λάδι να κάψει. Παίρνετε λίγο από το μείγμα της πατάτας και το πλάθετε κροκέτες. Pίχνετε τις κροκέτες της πατάτας στη φριτέζα. Mόλις οι κροκέτες αρχίζουν να ροδίζουν, τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τις ακουμπάτε σε χαρτί κουζίνας, για να στραγγίσουν από το περιττό λάδι. Σερβίρετε αμέσως.


Κύριο Συστατικό : Πατάτα
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV