ΓΑΥΡΟΣ ΤΥΛΙΧΤΟΣ ΣΕ ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΑ



½ κιλό γαύρο
1 βάζο αμπελόφυλλα βιολογικής καλλιέργειας
Λάδι για επάλειψη
Για τη γέμιση
1 τομάτα τριμμένη στον τρίφτη
Ψίχα από 5 φέτες ψωμί μπαγιάτικο τριμμένο στο multi
1 κ.γ ρίγανη
4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης. Καθαρίζουμε τον γαύρο. Τον χαράζουμε με κοφτερό μαχαίρι στο πλάι και τον σκίζουμε στα δύο. Τραβάμε το κεφάλι του με δύναμη έτσι ώστε να βγει μαζί η ραχοκοκαλιά και να μείνει καθαρό το σώμα. Τον πλένουμε σχολαστικά, αλατίζουμε και γεμίζουμε τον καθένα με μια κουταλίτσα από την γέμιση. Ξεβγάζουμε τα αμπελόφυλλα πολύ καλά και τα βάζουμε σερ ένα μπολ με καυτό νερό για μισή ώρα. Τα αφήνουμε κάτω από την βρύση και δοκιμάζουμε μια γωνίτσα. Αν δεν είναι αλμυρή, τότε είναι έτοιμα για να τα χρησιμοποιήσουμε. Τυλίγουμε το κάθε ψαράκι με ένα αμπελόφυλλο. Σε ένα πυρέξ τοποθετούμε τους γαύρους σε ακτινωτό κύκλο. Τους αλείφουμε με ένα πινέλο και τους ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά


Κύριο Συστατικό : Γαύρος
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 30 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV