ΦΑΒΑ (ΒΙΝΤΕΟ)



1 κιλό φάβα
2 κρεμμύδια
νερό για το βράσιμο
100 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι , πιπέρι

Βάζουμε την φάβα σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό τόσο όσο να σκεπάσει την φάβα. Το βάζουμε σε μέτρια φωτιά και αφού πάρει βράση προσθέτουμε τα κρεμμύδια κομμένα στα 4.Ελέγχουμε αν χρειαστεί νερό και προσθέτουμε. Περίπου στα μισά ξαφρίζουμε τους αφρούς που έχει βγάλει. Ελέγχουμε και ανακατεύουμε συνέχεια για να μη μας κολλήσει. Αφού έχει ετοιμαστεί η φάβα και έχει χυλώσει περίπου μετά από 45-50 λεπτά την βάζουμε σε ένα μπλέντερ μαζί με τα κρεμμύδια και προσθέτουμε 100 γρ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και την χτυπάμε να γίνει αφράτη σαν πουρές. Την σερβίρουμε σε πιάτο γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ρίχνουμε από πάνω ελαιόλαδο.


Κύριο Συστατικό : Φάβα
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 50 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Μπακαλιαράδικο


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV