ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ



1 κιλό αγκινάρες κατεψυγμένες ή φρέσκιες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 φλιτζάνια λάδι
1/2 ματσάκι άνηθο
3 μεγάλες πατάτες
4 καρότα σε ροδέλες
αλάτι και πιπέρι
1 λεμόνι
3 αυγά

Βάζετε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι Προσθέτετε 1 φλιτζάνι νερό, και όλα τα λαχανικά και αφήνετε να πάρει βράση. Προσθέτετε τις αγκινάρες και αλατοπιπερώνετε Χαμηλώνετε τη φωτιά μέχρι να μείνουν με τη σάλτσα τουςΣτύβετε το λεμόνι Χτυπάτε τους κρόκους Χτυπάτε τ' ασπράδια μέχρι να γίνουν μαλακή μαρέγκα. Ρίχνετε τους κρόκους στη μαρέγκα και σιγά σιγά το χυμό Λεμονιού χτυπώντας το μίγμα συνεχώς Ρίχνετε το μίγμα των αυγών στη κατσαρόλα Κουνάτε την κατσαρόλα να πάει το αυγολέμονο παντού.


Κύριο Συστατικό : Αγκινάρες
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 6-8
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV