ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ,ΣΚΟΡΔΟ,ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ



500 γρ. μέτριες γαρίδες, καθαρισμένες από το κέλυφος και το έντερο
3 κουταλιές της σούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας χυμό φρέσκου λεμονιού
3 κουταλιές της σούπας λευκό ξηρό κρασί
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
½ κουταλάκι του γλυκού ξερή μαντζουράνα
½ κουταλάκι του γλυκού λιωμένες νιφάδες κόκκινου πιπεριού
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο κομμένο πλατύφυλλο μαϊντανό
αλάτι κατά προτίμηση

Χτυπάμε σε ένα μέτριο μπολ 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού, το κρασί και το σκόρδο. Προσθέτουμε τις γαρίδες στο μείγμα ανακατεύοντας. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να κάτσουν στο ψυγείο για 20-30 λεπτά. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε υψηλή θερμοκρασία. Αφαιρούμε τις γαρίδες από τη μαρινάδα με μια τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε στο τηγάνι. Τις μαγειρεύουμε για περίπου 3 λεπτά γυρίζοντάς τις ή μέχρι να πάρουν ένα έντονο ροζ χρώμα. Αφαιρούμε τις γαρίδες από το τηγάνι. Προσθέτουμε τη μαρινάδα, τη μαντζουράνα και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού. Ελαττώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια και αφήνουμε να σιγοψηθεί για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε πάλι τις γαρίδες στο τηγάνι, τις ζεσταίνουμε και τις ανακατεύουμε με το μαϊντανό. Σερβίρουμε αμέσως.


Κύριο Συστατικό : Γαρίδες
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 Λεπτά & 30 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 8 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV