ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΚΟΡΔΑΤΑ



500 γρ μικρές μελιτζάνες
500 γρ μανιτάρια
125 ml ελαιόλαδο
6 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
75 ml λευκό ξηρό κρασί
το χυμό και το τρίμμα 1 λεμονιού
1/2 ματσάκι θυμάρι φρέσκο

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς (με αέρα στους 180 βαθμούς). Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε φέτες. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα πλένουμε καλά. Αλείβουμε ένα ταψί με 3 κ.σ. λάδι και τοποθετούμε μέσα τις μελιτζάνες. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε 4 σκελίδες σκόρδο και το μοιράζουμε πάνω στις μελιτζάνες μαζί με 5 κ.σ. λάδι. Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε στο φούρνο για 35 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το μαϊντανό,ανακατεύουμε και αφήνουμε τις μελιτζάνες 1 ώρα τουλάχιστον να τραβήξουν. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι 3 κ.σ. λάδι και σοτάρουμε τα μανιτάρια. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το υπόλοιπο σκόρδο,το αναμειγνύουμε με το κρασί,το χυμό και το τρίμμα λεμονιού και το προσθέτουμε στα μανιτάρια. Πλένουμε το θυμάρι, το στεγνώνουμε και βάζουμε τα φυλλαράκια ολόκληρα στο τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε. Κατεβάζουμε το τηγάνι απο την φωτιά όταν πιουν τα μανιτάρια τα υγρά τους και τα αφήνουμε 2 ώρες τουλάχιστον να τραβήξουν.


Κύριο Συστατικό : Μελιτζάνες
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας : 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος , Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV