ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ



8 αυγά
3 κόκκινες πιπεριές
250 γρ. κρεμμύδια
4 σφιχτές κόκκινες ντομάτες
3 σκελίδες σκόρδου
μαϊντανός
αλάτι
πιπέρι
λάδι

Πλένετε και κόβετε τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες, αφαιρώντας τους σπόρους. Καθαρίζετε και κόβετε τα κρεμμύδια σε λεπτές λωρίδες. Σε μία κατσαρόλα με λίγο λάδι σοτάρετε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια, σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά. Αλατοπιπερώνετε. Σκεπάζετε με λαδόκολλα, βυθίζοντάς την προς το κέντρο, με τρόπο που να αγγίζει την πιπεριά και το κρεμμύδι. Από πάνω σκεπάζετε με το καπάκι και τα αφήνετε για 10 λεπτά ακόμη. Ζεματίζετε σε βραστό νερό τις ντομάτες και τις ξεφλουδίζετε. Τις κόβετε σε μικρούς κύβους. Τις σοτάρετε σε μια μικρή κατσαρόλα με λίγο λάδι και προσθέτετε το ψιλοκομμένο σκόρδο και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Αναμειγνύετε το παραπάνω μείγμα με τα κρεμμύδια και τις πιπεριές. Χωρίζετε το σοταρισμένο μείγμα σε 4 μέρη και φτιάχνετε 4 ομελέτες με 2 αυγά η καθεμιά. Την ψήνετε καλά και από τις δύο πλευρές. Είναι προτιμότερο να τις σερβίρετε ζεστές.


Κύριο Συστατικό : πιπεριές
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV