ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ



180 γρ. ξερά φασόλια
1 κ.σ. λάδι
2 κομμένα κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
2 καρότα σε φέτες
2 κομμένα κλαδάκια σέλινο
2 κομμένες πατάτες
425 γρ. ντοματάκια κονσέρβα
6 φλιτζάνια νερό
2 κ.σ. κομμένο μαϊντανό

Μουσκεύετε τα φασόλια στο νερό όλη τη νύχτα και τα στραγγίζετε. Τα μαγειρεύετε σε βραστό νερό περίπου 1 ώρα ή μέχρι να σκάσουν και μετά τα σουρώνετε,κρατώντας 2 φλιτζάνια ζουμί. Ρίχνετε το νερό που έχετε κρατήσει και τα μισά φασόλια στο μπλέντερ. Ζεσταίνετε το λάδι στην κατσαρόλα και τηγανίζετε τα κρεμμύδια με το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτετε τα καρότα,το σέλινο,τις πατάτες,τα κομμένα ντοματάκια,τα αφήνετε να βράσουν λίγο,τα σκεπάζετε,χαμηλώνετε τη φωτιά και τα σιγοβράζετε 20’ ή μέχρι να γίνουν τα λαχανικά. Στο τέλος ρίχνετε το μαϊντανό.


Κύριο Συστατικό : Φασόλια
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα & 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV