ΤΗΓΑΝΙΤΑ ΜΥΔΙΑ ΜΕ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ



1 κιλό μύδια, καθαρισμένα και ξεφλουδισμένα
300 γρ. σπιτική σκορδαλιά
1 φλιτζάνι μπύρα
1 φλιτζάνι αλεύρι
6 φλιτζάνια ελαιόλαδο ή άλλο λάδι για τηγάνισμα

Αδειάστε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και δημιουργήστε μια κοιλότητα στη μέση. Προσθέστε την μπύρα και χτυπήστε μέχρι να σχηματιστεί ένα πηκτό μίγμα. Σκουπίστε τα μύδια σε χαρτί κουζίνας. Ζεστάνετε το λάδι σε φριτέζα ή σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι. Βουτήξτε τα μύδια, περίπου μια ντουζίνα τη φορά, στο κουρκούτι και αφαιρέστε τα με μια τρυπητή κουτάλα, αφήνοντας το επιπλέον κουρκούτι να στάξει. Τηγανίστε για περίπου 2 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τραγανά και να ροδίσουν. Στραγγίξετε σε χαρτί κουζίνας και πασπαλίστε με αλάτι. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα μύδια, σε δόσεις. Σερβίρετε αμέσως τα ζεστά τηγανιτά μύδια με τη σκορδαλιά.


Κύριο Συστατικό : Μύδια
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 5 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV