ΒΕΛΟΥΤΕ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ


Για το βελουτέ:
4 κ.σ. βούτυρο, μισό πράσο, 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο, 2 κλωνάρια σέλερυ χοντροκομμένο, 1 κιλό κολοκύθα χοντροκομμένη, 2 πατάτες χοντροκομμένες, 1 σκόρδο καθαρισμένο, 1 πράσο χοντροκομμένο, 2 φρέσκα κρεμμύδια, 1 cm ginger καθαρισμένη, 1 φύλλο δαφνης, λίγη Φρέσκια ρίγανη, 1 κλωνάρι δενδρολίβανο, 220 gr κρέμα γάλακτος, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, Φρέσκα αρωματικά της αρεσκείας μας, Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για την Ratatouille
3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, 1 πατάτα κομμένη κυβάκια, 1 κολοκυθάκι κομμένο κυβάκια, 1 καρότο κομμένο κυβάκια, 1 κλωνάρι σέλερυ κομμένο κυβάκια, 1 κ.σ. βούτυρο, λίγο φασκόμηλο ψιλοκομμένο, Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο και σοτάρουμε τα λαχανικά για πέντε λεπτά περίπου. Φτιάχνουμε ένα bouquet garni, δένοντας με σπάγγο το πράσο, ένα φύλλο δάφνης, ένα κλωνάρι δενδρολίβανο και φρέσκια ρίγανη. Σκεπάζουμε τα λαχανικά με βραστό νερό ή ακόμα καλύτερα με σπιτικό ζωμό λαχανικών ή πουλερικού, χαμηλώνουμε την φωτιά, προσθέτουμε το bouquet garni, αλατοπιπερώνουμε κι αφήνουμε την σούπα να σιγοβράσει για μισή ώρα ανακατεύοντας συχνά. Πετάμε το bouquet garni και περνάμε την σούπα από το Μπλέντερ μέχρι να πολτοποιηθεί εντελώς. Κόβουμε όλα τα λαχανικά της Ratatouille σε πολύ μικρά κυβάκια. Σε μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, ρίχνουμε μέσα τα κυβάκια λαχανικών, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν αρκετά, για δέκα λεπτά τουλάχιστον. Προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας βούτυρο, ανακατεύουμε καλά και αρωματίζουμε την Ratatouille λίγο φασκόμηλο ψιλοκομμένο. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει και αρωματίσουμε με λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, θρούμπι, αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε το βελουτέ σε βαθύ πιάτο, ρίχνουμε από πάνω λίγη Ratatouille και γαρνίρουμε στην μέση με μια κουταλιά κρέμα.


Κύριο Συστατικό : Λαχανικά
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 35 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : Χάρης Παπάζογλου


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV